SONY DSC

 

Hallo,

Mijn naam is Remco van den Akker ik werk als Signmaker bij Letterkunst, je zit in het ontwerp, het produceren, beletteren en monteren van (bijna) alles op het gebied van hoogwaardige binnen- en buitenreclame. Houdt mij bezig met o.a. aansprekende visuele communicatie, zoals billboards, plattegronden, bewegwijzering, posters, naamborden, lichtreclame en gevelreclame.


Ik heb grafisch vormgeven gestudeerd met als specialisatie Packaging-Design. Ondertussen heb ik voorheen veel geleerd op school maar ook van mijn twee stagesplekken. Mijn eerste stage was in het Museum Prinsenhof Delft en mijn tweede bij BrumDesign in woerden. Deze twee stages zijn een wereld van verschil, maar waren heel leerzaam. Verder kun je werk vinden in mijn portfolio wat ik zoal gemaakt hebt.

Mijn stage bij het Museum Prinsenhof Delft, als grafisch vormgever waar ik samen met mijn praktijkopleider Jan Knijnenburg verantwoordelijk was voor de grafische werkzaamheden. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan din-large folders, banners voor tentoonstellingen, media-uitingen voor in de krant of voor de Facebook pagina, educatief lesmateriaal voor museum rondleidingen-basisonderwijs en nog veel meer.

Als grafisch vormgever binnen het museum ben je verantwoordelijk voor zelfstandige projecten maar ook in teamverband. Samen met mijn praktijkopleider Jan en het Marketing & communicatieteam bedenk je campagnes, beeldelementen opzetten en ontwerpen voor het museum. Ik houd, naast het realiseren van een zo creatief mogelijk ontwerp, rekening met het doel en functionaliteit van de uiting. Daarbij ben ik medeverantwoordelijk voor het op de juiste manier aanleveren van het eindresultaat. Werken in een Museum is heel gevarieerd en leerzaam.

BrumDesign mijn tweede stage.  BrumDesign is gespecialiseerd in het ontwerp van verpakkingen. Het bedrijf behoord tot een van de beste ontwerpbureau’s van Nederland. Het is en blijft een echte uitdaging om een verpakking te creëren , de meeste opdrachten zijn van grote leveranciers of grote bekende merken. Het is leuk om hiervoor te mogen werken, jouw werk kom je namelijk elke dag weer tegen, in bijvoorbeeld reclame-campagnes of supermarkten, je kan dan zeggen, daar heb ik aan gewerkt.

Verpakkingen ontwerpen of concepten creëren of brainstormen, verpakkingsontwerper is een uitdaging opzich, benodigdheden: een grote dosis creativiteit, technisch inzicht en zelfdiscipline, wat samenhangt met doorzettingsvermogen wat je zelfontwikkeling in beweging brengt, je bent ‘bijna elke dag’ opzoek naar vernieuwende en complexe verpakkingsoplossingen te bedenken en uit te werken.

 

logo adobe programmas