The happy canteen  – Presentatie expo, 19 t/m 22 april 2016

The happy canteen als afstudeer project en de opdracht luidt – Het lijkt een logische beleidsstap: schoolkantines die gezond voedsel aanbieden. Weg met die goedkope vette hap en een normale prijs voor een broodje gezond. Bedenk een naam en een ontwerp voor de nieuwe look voor deze ambitieuze cateraar, zodat hij binnen twee jaar marktleider is. En dat komt niet alleen door die aantrekkelijke verpakkingen.  http://www.remcovandenakker.com/thehappycanteen/

SONY DSC

Uitleg concept 

The happy canteen is de place to be voor jongeren. Het is een hippe en coole plek met een gezonde uitstraling in opdracht van het Grafisch Lyceum Rotterdam waar de kantine gevestigd is. Er is veel gevarieerd eten en drinken met een eigen ontwikkeld concept wat zeker gelukt is. The happy canteen verkoopt producten zoals vers fruit, meergranen broodjes, yoghurt, smoothies en nog veel meer. Veel schoolkantines bieden nog te vaak een vette hap aan. Ook is het duur. Ze zijn onaantrekkelijk en ze doen te weinig om gezonde producten te verkopen. De jeugd staat er niet bij stil wat wel en niet gezond is. Maar het is zo belangrijk voor ze om de benodigde voeding binnen te krijgen. Dit was de motivatie om een nieuw concept voor jongeren te stimuleren. Tegen een betaalbare prijs en lekker gezond eten.

Hiermee is de The happy canteen geboren, het is een hippe en vrolijke kantine waar de jeugd zich op zijn gemak voelt. Een vrolijke plek waar je lekker kan eten en vooral gezond. De huisstijl van de kantine is heel kleurrijk en kan je associëren met de kleuren van snoepgoed. Hier heb ik grondig onderzoek aan vooraf gedaan en er is veel tijd aanbesteed bij het ontwerpen. Ik probeer een trend te maken om jongeren te stimuleren voor een gezondere voeding. Het is om vrolijk van te worden. In veel schoolkantines is in veel gevallen een nog vette hap te koop zoals chips, chocolade, snoep, patat en nog veel meer waar kinderen dik en ongelukkig van worden. De jeugd neigt veel naar snoep en suikerhoudende dranken.

Daarom heeft the happy canteen zijn eigen producten ontwikkelt.
Er gekozen voor bijvoorbeeld vezelrijke producten met extra “arbeidsvitamine”. Door uit te proberen zijn er leuke fruit combinaties ontstaan die onwijs lekker smaken. Wij als school en cateraar zijn verantwoordelijk voor onze leerlingen en de gezondheid hiervan. De juiste voeding geeft ze de bouwstoffen die ze nodig hebben en binnen moeten krijgen voor een goede lichaamsconditie en voor de hersenen die ze nodig hebben tijden het studeren.

Hoe zorg je ervoor dat jongeren voor dit concept kiezen, hoe ze te overtuigen? Gezond eten is vaak minder lekker. Neem bijvoorbeeld snoepverpakkingen, of frisdranken en andere ongezonde snacks, die hebben in de meeste gevallen felle en hippe vrolijke kleuren, ziet er zoet en heerlijk uit maar zeer ongezond. Terwijl gezond eten vaak in een simpele krimpfolie zit, saai en ook nog eens duur is. Gewoon weg niet aantrekkelijk genoeg om jongeren doen te overtuigen. Wij hebben dit dus gecombineerd maar dan een gezonde hap in de verpakking, met een mooie hippe uitstraling. De producten zijn nu verwerkt in een mooie hippe verpakkingslijn. En met een goede prijs. Waar we allemaal vrolijk van worden. Laten we het ‘The happy Canteen’ noemen. Een kantine waar we vrolijk van worden. zo simpel is het nou eenmaal. Nu proberen we binnen twee jaar marktleider te worden van Nederland. Op naar de top!

happy4-03

Er zijn vooral gezonde producten de vinden in de kantine. Ik heb de ingrediënten en fruit combinaties zelf samengesteld tot dat er een lekkere smaak is ontstaan. Ook heb ik kleuren onderzocht met de bijbehoren fruit soorten. Daar heb ik een schema bij opgezet wat de lekkerste combinaties zijn, dus met kleur en fruit samen.  Alle bijbehorende foto’s heb ik ook zelf gemaakt.

happy3-05

Ik heb mooie pictogrammen ontworpen die duidelijkheid en simpelheid uitstralen.  Al deze mooie illustraties komen terug in de verpakkingen.

tas en t-shirt-01

thehappycanteen pp-10

IMG_3742

IMG_3745

IMG_3751

IMG_3762

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

ZO BEREIKT U VANDAAG NOG THE HAPPY CANTEEN ROTTERDAM! http://www.remcovandenakker.com/thehappycanteen/

poster-01

Deze poster geeft een mooi beeld weer over de identiteit van de kantine. Je ziet mooie zachte maar felle kleuren. Dit geeft een mooi contrast aan de specifieke illustraties. Het spreekt letterlijk en figuurlijk. Ik heb er voor gekozen om er een soort sprekende personage weten in te verwerken. De kersen staan bovenop, letterlijk ‘de kers op de taart’. Wat uit mond in een happy face. De slogan en het logo zijn erin verwerkt. Check meer en klik de link bovenaan voor meer processing 🙂